top of page

Compañera Counseling

Bij verwerken van verlies

Over Compañera

 

Compañera is Spaans voor metgezel, reisgenoot.

Een naam die zorgvuldig is gekozen en na lang zoeken is gevonden. Veel woorden raken niet dat wat ik wil uitdragen. Compañera doet dit voor mij wel.

Diegene waarvan je het gevoel hebt dat je die op het juiste moment tegenkomt.

Diegene die er tijdelijk is, was en later als herinnering een mooie bladzijde van je eigen foto-dagboek wordt.

Diegene die voorgaande bladzijden tegen een ander licht houdt en een blik durft te werpen in de onzekere toekomst.

Diegene die even je rugzak overneemt op het moment dat die zwaar voelt, je toch verder wilt en moet.

 

Graag wil ik een reisgenoot zijn

 

2Blauw-700.jpg

Een speciaal woord van dank aan Gijs

"Lieve Gijs, dank je wel voor je hulp bij het maken

van deze foto's. Je hebt het fantastisch gedaan." 

Over mij, Tanja

Mijn naam is Tanja Moeliker-Hamelink (1962). Ik ben echtgenote en moeder van inmiddels 4 volwassen kinderen en trotse oma. Inmiddels heb ik ruim 35 jaar ervaring in het basisonderwijs. Daarnaast bied ik vanaf 2010 ook specifiek hulp bij emotionele pijn en verlies. Dit zijn zowel individuele begeleidingen, als ook scheiding-en rouwgroepjes.In mijn vrije tijd werk ik als vrijwilligster op een cultureel podium en bij “Hospice Zeeuws Vlaanderen”.

In de loop van de jaren, met het opdoen van veel levenservaring met gezin en op school ontstond steeds meer de behoefte me te verdiepen in de moeilijke periodes waar je in je leven mee te maken kunt krijgen. Bij wie, waar kun je dan als ouder(s), verzorger(s) terecht met vragen. Wat kun je beter wel of juist niet doen? Wie is een onafhankelijk persoon die naar je kind kan luisteren? Waar is de hulpverlener die antwoord, tips kan geven. Wie helpt zoeken naar de juiste weg.

Op welke leeftijd en welk moment de harde realiteit als ziekte, scheiding, werkeloosheid, trauma of overlijden je leven in komt bepaalt natuurlijk veel. Dit vormt je. Omgevingsfactoren kunnen zowel positief als negatief bijdragen aan het opbouwen van je levenservaringen en hoe je ermee om kunt gaan.

Gaandeweg gesprekken, beleving, opleiding en bijwonen van lezingen ben ik steeds meer achter de waarde van “ luisteren” gekomen. Luisteren naar woorden, kijken naar lichaamstaal, signalen in werkvormen zien. Dit is mijn luisteren naar de boodschap die afgegeven wordt. Zo zoek en ga ik naar onderliggende gevoelens, emoties.

Opleiding/scholing

Om mij te bekwamen heb ik verschillende cursussen en trainingen gevolgd: Counselor emotionele pijn en verlies bij kinderen en jongeren (Integratief verliescounseler) op de Academie voor Integratieve Psychologie en Psychotherapie (Antwerpen). Daarnaast volg ik workshops of woon lezingen bij, o.a. “In de wolken”, Rouwzorg Hulst 0114 en Kanaalzone. Uiteraard houd ik mijn kennis bij door het volgen van nascholing via schoolinstanties: Auris, Medilex.

bottom of page